Treballant en una transició neta amb la indústria de la UE i els interlocutors socials

0
69

10 d’abril

La Comissió ha presentat una sèrie de blocs de construcció per ajudar a transformar Europa en una economia neta, eficient amb els recursos, justa i competitiva. S’han identificat durant els “Diàlegs de transició neta” que la Comissió organitza amb la indústria i els interlocutors socials per discutir com fer realitat el Pacte Verd Europeu.

La majoria de les iniciatives concretes que surten del Pacte Verd Europeu estan ara fermament integrades en la legislació de la UE. Ara l’atenció s’ha centrat en la implementació, on l’aportació de la indústria i els interlocutors socials és crucial perquè això sigui un èxit. Els seus comentaris han posat de manifest la necessitat de

  • regles estables, simplificades i predictibles per a les empreses. La Comissió oferirà més orientacions per donar suport a la indústria i als països de la UE a aplicar aquestes normes.
  • energia neta abundant i assequible, fent un ús total de les lleis actualitzades de la UE
  • construir infraestructures modernes com a eix vertebrador de la indústria de la UE
  • accés més fàcil al finançament, ja que s’han de fer inversions importants per endavant per desenvolupar la infraestructura necessària. Necessitem de manera urgent coordinar més el finançament a nivell de la UE.
  • Aprofitar el mercat únic en un context global competitiu, mitjançant compres conjuntes i combinades, per exemple, de matèries primeres crítiques

Els líders de la UE estudiaran els propers passos en la transició neta d’Europa al Consell Europeu del 17 al 18 d’abril.

La presidenta von der Leyen va anunciar l’inici dels diàlegs de transició neta en el seu discurs sobre l’estat de la Unió de 2023. Els nou diàlegs, presidits pel vicepresident executiu Šefčovič, es van centrar fins ara en l’hidrogen, les indústries intensives en energia, les tecnologies netes, les infraestructures energètiques, les matèries primeres crítiques, la bioeconomia forestal, les ciutats, la mobilitat neta, l’acer i el sector de la construcció. Aviat es faran més diàlegs. La Comissió continua compromesa a aplicar plenament el Pacte Verd Europeu en cooperació amb la indústria, els interlocutors socials, el Parlament i el Consell.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.