Unió Europea de la Salut: llum verda a dues noves opcions terapèutiques contra la COVID-19

0
634

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha emès un dictamen favorable sobre dos tractaments contra la COVID-19 –Ronapreve i Regkirona– que la Comissió considera opcions terapèutiques prometedores d’acord amb l’Estratègia de la UE sobre Opcions Terapèutiques contra la COVID-19 . Es tracta de dos tractaments que cal utilitzar durant les primeres fases de la infecció i es basen en anticossos monoclonals antivirals.

Expressant la seva satisfacció per aquest important avenç en el marc de l’Estratègia, la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha fet la declaració següent:

«Amb l’augment de les infeccions per COVID-19 que estem vivint a gairebé tots els Estats membres, és tranquil·litzador que hi hagi tants tractaments prometedors en desenvolupament com part de la nostra Estratègia sobre Opcions Terapèutiques contra la COVID-19. Avui fem un important pas endavant cap el nostre objectiu d’autoritzar fins a cinc nous tractaments a la UE d’aquí a finals d’any.

La vacunació continua sent l’instrument més important per lluitar contra la COVID-19 i protegir la infecció, l’hospitalització, la pèrdua de vides humanes i les conseqüències a llarg termini de la malaltia. Tot i que la UE té una de les taxes de vacunació més elevades del món, moltes persones continuaran emmalaltint i necessitaran tractaments segurs i eficaços per lluitar contra la infecció i millorar les seves perspectives no només d’una recuperació més ràpida, sinó també de supervivència.

En el marc de la nostra Estratègia sobre Opcions Terapèutiques, també estem recolzant els Estats membres perquè tinguin accés a nous medicaments a través de les adquisicions conjuntes de la UE. Fins ara ja s’han celebrat dos acords d’adquisició conjunta i hi ha negociacions en marxa sobre més opcions terapèutiques contra la COVID-19 que estan sent avaluades per l’EMA. Els Estats membres poden recórrer ara al nostre contracte de 55.000 tractaments de Ronapreve. L’EMA està avaluant avui sis medicines més que podrien rebre autorització en breu, sempre que les dades finals demostrin la seva qualitat, seguretat i eficàcia. Aquests ràpids avenços aconseguits en el marc de la nostra ambiciosa Estratègia sobre Opcions Terapèutiques demostren tot el que podem aconseguir gràcies a una Unió Europea de la Salut forta.

La progressió de la pandèmia a tota la UE mostra que la situació continua sent delicada i que és extremadament important que els pacients de COVID-19 tinguin accés a tractaments segurs i eficaços. Però el que queda realment clar és que hem de continuar amb la campanya de vacunació, especialment als Estats membres amb índexs de vacunació més baixos. La vacunació és l’única solució preventiva per sortir de la crisi».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.