Descobriu el projecte Regio1st: ajudar els governs regionals a prioritzar l’eficiència energètica en la seva planificació

0
3756

El Pacte d’Alcaldes de la UE va coorganitzar recentment l’acte de llançament del projecte Regio1st on més de 90 participants de diferents sectors i nivells de govern es van reunir per discutir el principi de l’eficiència energètica primer.

La primera sessió va ser presentada per Nathalie Cliquot (assessora de projectes de CINEA) que va presentar els projectes finançats pel programa LIFE i les diferents àrees d’enfocament del programa, amb especial atenció als projectes relacionats amb l’eficiència energètica. A continuació, Vlasis Oikonomou (coordinador del projecte i director gerent de IEECP) va oferir una visió general dels objectius i activitats del projecte a les sis regions pilot. Per concloure aquest primer segment, Nadège Seguel (Responsable de Projectes encarregada d’activitats del CoM-Europe) va presentar el Cities Energy Saving Sprint, una iniciativa presa en el marc del pla REPowerEU per ajudar i animar les ciutats a estalviar energia. La Sra. Seguel va presentar les principals accions de la campanya i va animar els participants a veure testimonis en vídeo dels alcaldes i a registrar-se a la conferència del Pacte d’Europa 2023 aquí. La segona sessió es va centrar en el principi EE1st, en el context de la reformulació de la Directiva d’eficiència energètica (DEE) de la UE. Veronika Jirickova (Responsable de Política de la DG ENER de la Comissió Europea) va oferir informació sobre el progrés de les negociacions, amb els trilogus finals previstos per a principis de març de 2023. Va explicar amb més detall els requisits establerts per l’article 3 de l’EED refós pel que fa a l’aplicació del principi EE1. L’acte va acabar amb una taula rodona que va permetre als representants de les regions pilot del projecte oferir informació sobre la implementació de mesures i programes d’eficiència energètica a les seves respectives regions. Els ponents també van compartir els seus punts de vista sobre les perspectives de les seves regions pel que fa al principi EE1st. La taula rodona va ser presidida per Michael Doran (SEEA). Van intervenir Maria Belarmina Diaz Agudo (Gobierno d’Astúries), Alen Visjnic (MENEA) i Sofia-Natalia Boemi (Kozani, Macedònia Central). Podeu veure la gravació del webinar aquí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.