Diàlegs alcaldes.eu – Eleccions 14-F: retrat robot del Govern que ajudarà els municipis

0
420

Accés i inscripció des d’aquest enllaç


11 de febrer de 2020

9.30 hores
WEBINAR (Plataforma Livestorm)
(accés directe des d’enllaç amb inscripció prèvia)

Ponents confirmats: 

  • Excm. Sr. Xavier Trias
    Alcalde de Barcelona (2011-2015), Conseller de la Presidència (1996-2000) i conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya (1988-1996)
  • Sr. Lluís Recoder,
    Alcalde de Sant Cugat (1999-2010) i Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya (2010-2012)
  • Sr. Joaquim Nadal,
    Alcalde de Girona (1979-2002), Conseller de Poilítica Territorial i Obres Públiques (2003-2010) i Conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (maig- novembre 2006)
Si res no canvia, el proper 14 de febrer se celebraran les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els anteriors comicis ja es van produir en un entorn incert i complex en quant a demandes polítiques. En aquesta nova convocatòria, però, cal afegir-hi la preocupació per la COVID i per la crisi sanitària i econòmica en la que ens trobem immersos.

Al llarg del darrer any, els alcaldes i alcaldesses ens han donat testimoni dels ingents esforços que els municipis han hagut de fer per atendre les necessitats de la ciutadania: noves, i imprevistes despeses en material sanitari, creació de xarxes de solidaritat, ajuts a comerços i a professionals autònoms, salvaguarda de les mesures de distanciament social i compliment d’un conjunt de normatives en constant canvi, han estat, entre d’altres, noves atribucions dels equips municipals. A la vegada, la caiguda de l’activitat econòmica i el tancament de molts negocis amenacen amb la reducció dels ingressos públics i amenacen els sanejaments financers dels darrers anys.

En la propera trobada d’Alcaldes.eu volem visitar l’aspecte municipal de les properes eleccions al Parlament i volem preguntar-nos pel perfil, programa i estratègies que hauria de tenir el nou Govern electe per beneficiar els municipis en aquests temps tan incerts. També ens agradaria establir una agenda de temes i mesures que el nou executiu hauria d’impulsar per alleugerir la càrrega dels ajuntaments.

Més enllà de les candidatures, els programes i les posteriors enteses entre partits, volem promoure un debat entre persones expertes que saben què és la governança municipal i que també coneixen la política supramunicipal. Amb ells esperem poder transitar el camí entre ambdós àmbits sense perdre’ns-hi. 

A un mes vista de les eleccions més importants pel futur de Catalunya, oferirem un debat amb esperit constructiu i cercant noves propostes, exemples inspiradors i punts en comú.

Objectiu
El col·loqui ajudarà a definir polítiques i criteris que serien favorables per als municipis, una vegada surti escollit un nou Govern a Catalunya. L’expertesa d’alguns membres del Consell Assessor d’alcaldes.eu ens hi ajudarà.


Quines són les necessitats dels municipis en relació al nou Govern que surti del procés del 14-F? Quines són les expectatives?

—————————————————————

Quin seria el perfil ideal (o retrat robot) del nou president o presidenta de la Generalitat, des del punt de vista dels municipis?

—————————————————————

Quina agenda haurà de tenir el nou Govern per poder resoldre l’impacte que la crisi de la COVID ha generat en l’entorn local?
—————————————————————

Quines dificultats pot trobar-se el nou Govern per resoldre els problemes de la primera línia d’atenció al ciutadà?

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.