®alcaldes.eu/Nacho Roca

Barcelona • Barcelonès

El Prat de Llobregat aprovarà el PAM 2024-2027 “al llarg del mes”

0
64

Lluís Mijoler ha qualificat de “fake” la idea d’una tercera pista aeroportuària sobre la llacuna

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat, preveu aprovar el PAM de la localitat “al llarg d’aquest mes”, segons que ha explicat en una sessió del cicle “Alcaldes i Universitat”, davant d’alumnes de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, ha dit, “estem tancant acords tant amb l’equip de govern i amb ERC i Junts, que s’han mostrat favorables a negociar”.
Precisament del PAM Mijoler ha dit que “no és una eina ideal per a promoure la participació ciutadana”, a preguntes del professor Albert Barenys, de l’assignatura d’Introducció a la Gestió Pública. La raó és que els processos participatius rara vegada superen el 3% de seguiment ciutadà, mentre que els PAM provenen dels pactes entre forces municipals prèviament escollides i “no hi ha cap altra cosa més participativa que les eleccions”, ha explicat.
Al llarg d’una hora i mitja, Mijoler ha fet un repàs de la seva carrera política i professional, i ha detallat aspectes de la gestió municipal del consistori que presideix, així com de la formació política que representa. En aquest darrer sentit ha valorat que els resultats obtinguts a Galícia per Sumar “no són extrapolables” al cas de Catalunya, atès que “a Galícia el PP ocupa un espais immens i l’esquerra independentista -i no independentista- està representada pel BNG. No es fàcil que una formació com Sumar tregui bons resultats”.
També ha tractat la convivència de la ciutat amb l’Aeroport. Mijoler ha dit que “El Prat és una ciutat desconeguda, perquè moltes persones que arriben a Barcelona en avió no saben que al darrere de l’aeroport hi ha una ciutat”. També ha explicat que hi ha grans “avantatges i inconvenients” en comptar amb infraestructures logístiques tan importants. D’una banda, ha explicat, “tenim molt bona connectivitat”. De l’altra, “els llocs de treball que es generen en aquests sectors d’activitat són cada vegada més precaris i el poder sindical es dilueix amb la fragmentació de l’activitat”.
Proposta “fake”
En relació a la possibilitat, presentada a l’opinió pública a finals de 2023, d’estendre una tercera pista de l’Aeroport en direcció a l’est, en una plataforma sobre la llacuna, Mijoler ha considerat que es tracta d’una “proposta fake”, i que la seva intuïció és que s’ha volgut “plantejar una bajanada per evitar parlar-ne d’una altra, que és la de l’ampliació de la pista”. L’alcalde ha recordat que tots els partits del consistori, de forma unànime, es van negar a l’ampliació de l’Aeroport i que “com a pratencs, fem la nostra contribució a la defensa del planeta, tot defensant els nostres espais naturals”. Igualment, ha recordat que la Unió Europea està finançant infraestructures que busquen un equilibri mediambiental, i no pas una “que no sigui sostenible”.
Lluís Mijoler ha estat el primer convidat de l’edició 2024 del cicle “Alcaldes i Universitat”, organitzat per la plataforma alcaldes.eu i la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. Els alumnes presents, han pogut plantejar nombroses preguntes sobre el funcionament de l’Administració des del punt de vista polític i també tècnic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.