Esmorzars alcaldes.eu – Osona, després de la pandèmia: reptes de futur

0
1741

28 d’Octubre de 2021
9:30 hores
Edifici El Sucre (Vic)
Plaça 1 d’Octubre, 08500 Vic, Barcelona

Persona de contacte:
Sílvia Sànchez
esmorzars@alcaldes.eu
Tel: 93 339 08 12 / 667 665 866 

Cal inscriure’s prèviament. Places limitades

INSCRIPCIÓ

Ponents confirmats

Il·lm. Sr. Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona i alcalde de Sant Julià de Vilatorta
Excma. Sra. Anna Erra, alcaldessa de Vic
Sr. Oriol Sagrera, Secretari General d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya
Mgfc. Sr. Josep-Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

La comarca d’Osona sempre ha estat activa i emprenedora. La tenacitat dels seus agents econòmics, socials, institucionals i acadèmics l’ha fet progressar. Les empreses han obert mercats, invertit en tecnologies punteres i esdevingut referència nacional. El seu sector educatiu ha estat àgil en la capacitació de nous professionals. Amb l’esforç de tots, s’han superat les crisis econòmiques de primers de segle i generat ocupació i prosperitat

Fa un any i mig, però, Osona es va trobar amb una pandèmia inesperada. Quin va ser l’impacte per a l’economia comarcal? Com han quedat afectats els teixits industrial, econòmic i social osonencs? Què ha passat d’irreversible i què es podrà recuperar?

Es considera que la millor política social és la creació de llocs de treball. I, des de fa anys, les administracions impulsen projectes promotors de l’ocupació. Programes de formació professional, d’accés a la primera feina, de capacitació d’empreses i mà d’obra… tots ells han sigut fonamentals en la cartera de polítiques comarcals. Amb la nova situació, amb quines dificultats es troben els actors rellevants? Quins són els seus objectius i quines les seves mancances? De quina manera es pot impulsar l’estabilitat laboral de milers de famílies?

Punt i apart mereix l’aspecte més “micro”: la crisi ha impactat sobre les economies familiars i, especialment, les persones més vulnerables. Com han ajudat, els municipis i les entitats supramunicipals, aquelles famílies amb més dificultats? Com esperen fer-ho a futur?

Per sort, la comarca té força de voluntat i aprofitarà els escenaris futurs i optimistes: l’arribada dels fons “Next Generation”, més persones vacunades, augment de la interacció social i millors perspectives econòmiques generals… Com es traslladarà tot això a la creació de llocs de treball a Osona? Quins objectius s’han plantejat les administracions a curt, mig i llarg termini? Quin futur han repensat més enllà de la cinquena onada de COVID?

Amb la participació del Consell Comarcal i de les alcaldies de referència, aquest Esmorzar d’alcaldes.eu identificarà els principals reptes i oportunitats als que farà front Osona en els propers anys en la creació de llocs de treball, riquesa i més oportunitats per a tothom.

Objectiu

El col·loqui ajudarà a compartir reptes i oportunitats i buscarà consensuar idees i visions útils per a tots els actors implicats.

Veure fulletó del col·loqui

  • De quina manera ha afectat la pandèmia l’economia i la vida de les persones i els municipis osonencs? Hi ha hagut gaires diferències entre els pobles més petits i les ciutats més importants?
  • Com han fet front als problemes derivats de la crisi les administracions locals?
  • Quina és la situació (i l’estat d’ànim) dels agents econòmics, socials i polítics de la comarca? 
  • Quines són les perspectives a curt i mig termini en quant a generació d’ocupació?  
  • Quines perspectives hi ha en quant als Fons Next Generation? Quan i com s’espera rebre’ls i invertir-los?

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és la plataforma transmèdia especialitzada en entrevistes i perfils a gestors municipals. Un aparador informatiu que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.