TORTOSA • Baix Ebre

La Rider 1000 de Tortosa va deixar un impacte econòmic de més d’1,1 milions d’euros durant un cap de setmana

0
945

Els hotels de la ciutat es van omplir per l’elevada presència de visitants i també el sector de la restauració va notar els efectes directes de la prova

La disputa de la dècima edició de la Rider 1000, amb sortida i arribada a Tortosa els dies 27 i 28 de maig, van generar sobre l’economia de la ciutat i del territori un impacte econòmic de més d’1,1 M€. L’elevada presència de motoristes al municipi, amb un total superior als 2.800, així com el fet que majoritàriament procedien de ciutats més enllà de les Terres de l’Ebre i de la demarcació de Tarragona, van generar un important moviment al sector de l’hoteleria i de la restauració, així com a altres serveis complementaris i al comerç.

Així ho han explicat este matí l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el responsable de l’organització de la Rider 1000, Pep Requena, pocs dies després de la cita motociclista. L’estudi efectuat constata que durant aquell cap de setmana es van omplir els hotels de Tortosa. El fet que les verificacions de la prova es fessen la tarda abans, per a poder iniciar-la a primera hora del matí del dissabte, va afavorir que molts dels participants fessen nit a Tortosa i als municipis de la rodalia. A la vegada, la llargada d’algunes de les rutes que van recórrer els participants va fer que completessen la prova ben avançada la nit del dissabte, amb la qual cosa una part important van fer una segona nit d’estada al territori. Així mateix, des del sector de l’hoteleria ja havien percebut un degoteig de motoristes des de l’inici del gener, quan es van fer públic els trajectes, que venien atrets per a fer un primer contacte amb les carreteres que formarien part de la Rider.

A la vegada, la presència de tants motoristes durant el cap de setmana va suposar un moviment molt elevat a la restauració. Segons les dades recollides des del sector, l’activitat als bars i restaurants va ser molt intensa i, a més, amb una despesa personal elevada per part dels visitants.

L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta del balanç aconseguit, que “va més enllà d’allò que podíem preveure: quan ens van plantejar la possibilitat que Tortosa acollís la Rider 1000 no ho vam dubtar en cap moment. De fet, tant de bo la poguéssem repetir altres vegades. Des de fa temps, l’Ajuntament impulsem esdeveniments que puguen afavorir la presència de visitants perquè sabem que això suposa un impuls a l’economia de Tortosa”, ha explicat. A més, ha recordat que este mateix cap de setmana s’han disputat a la ciutat les finals de Catalunya dels Jocs Esportius Escolars, que han comportat la presència de més d’un miler d’esportistes, dels quals una part s’han allotjat a la ciutat juntament amb les seues famílies, cosa que també ha sigut un element de dinamització. Altres exemples recents també són la Tortosa Handball Cup, que va portar més de 1.800 esportistes durant tota la Setmana Santa, o els World Sports Games del 2019, amb més de 3.000 esportistes amateurs de diversos països del món durant una setmana. “Esdeveniments com estos ens permeten desestacionalitzar la temporada turística i que tinguem activitat fora dels moments més importants del calendari”, ha insistit l’alcaldessa.

De la seua banda, el responsable de la Rider 1000, Pep Requena, també ha subratllat que l’organització es va marcar com a premissa comptar amb els proveïdors locals per a tota la logística necessària de la prova. El resultat, assenyala Requena, és que la Rider 1000 disputada a Tortosa “per a molts dels participants és la millor edició que hem tingut fins ara. Difícilment podrem superar el nivell assolit enguany”, ha manifestat, abans de deixar les portes obertes a una futura reedició de la Rider a Tortosa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.