24.7.19 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM demana un canvi del Codi Penal per fer front a la inseguretat

0
219

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) reivindica la importància d’adaptar la legislació vigent a la creixent inseguretat que pateixen els municipis del nostre país.

L’objectiu prioritari és garantir la seguretat dels ciutadans dotant a l’administració de les eines legals suficients per combatre l’increment de robatoris en habitatges, així com altres delictes i episodis de violència puntual. Ja al mes de març l’ACM i el Consell Comarcal del Maresme van consensuar una moció per fer front als robatoris, sobretot que es produïen en nuclis disseminats d’alguns municipis.
 
En aquest sentit, l’ACM ha enviat a tots els ajuntaments catalans una moció que expressa la preocupació per l’alarma social que hi ha i insta a la Fiscalia general de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia a fer una graduació de les peticions de pena, i al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats a modificar el codi penal per elevar les penes d’aquest tipus de delictes.
 
La moció també reitera la importància d’una bona coordinació entre cossos policials i ajuntaments. L’ACM valora positivament l’esforç que des de la Consellera d’Interior s’ha fet per combatre la delinqüència, ja que està prevista la incorporació de 750 nous agents dels Mossos cada any en els propers dos anys, i el reforç policial a Barcelona amb 320 nous efectius a partir del mes d’octubre.
 
El president de l’ACM, David Saldoni, "reclama modificacions ràpides al Codi penal que impedeixi la reiteració delictiva, i que els lladres entrin per una porta i surtin per l’altre". I reconeix la feina dels Mossos i policies locals per detenir lladres "però que veuen amb impotència com la justícia no hi pot fer res".
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.