Retrospectiva: una mirada a la darrera cimera de ChangeNow

0
143

En aquests moments difícils, totes les reunions climàtiques i energètiques han estat cancel·lades o ajornades. És per això que proposem fer una mirada enrere per recuperar la cimera de ChangeNow que va tenir lloc a París al gener.
 
ChangeNow va reunir 6.000 grups d’interès de ciutats, regions, start-ups, innovadors, investigadors, inversors, industrials, urbanistes i acadèmics de tot el planeta, amb l’objectiu de compartir coneixements, identificar motius comuns i oportunitats, i teixir col·laboracions. Una delegació de 30 ciutats firmants del Pactes d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia i polítics locals van assistir a la cimera.
 
Els representants van tenir l’ocasió de mostrar els seus projectes d’èxit, inspirar-ne d’altres i fer xarxa amb start-ups i innovadors.
 
Entre els ponents de les diferents sessions, l’alcalde de Lahti (Finlàndia), Pekka Timonen, va presentar el camí que va portar la ciutat a guanyar el premi Green Capital per al 202; Kaisa Reeta Koskinen, directora de Clima Neutral de Hèlsinki, va presentar la competició Helsinki Energy Challenge Competition, un repte global d’un milió d’euros per descarbonitzar el sistema de calefacció de la ciutat sense l’ús de combustibles fòssils ni biomassa; i Boaz Adank, tinent d’alcalde de Breda (Països Baixos), va compartir les accions de la ciutat per promoure canvis en la mobilitat.
 
Els participants van tenir l’oportunitat d’assistir a les diferents sessions, unir-se a un debat polític sobre finançament amb el Fons Mundial per la Natura (WWF per les seves sigles en anglès) i la ciutat de Dakar, visitar la zona expositiva i trobar-se amb innovadors i solucions adaptades als seus reptes locals.

Més informació

Més informació sobre la delegació, el programa especial dedicat i les accions locals de les ciutats participants

 

 

* A text from ‘the Covenant of Mayors’

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.