Rouen: un enfocament científic de la participació ciutadana – Nou cas d’estudi

0
3349

El 2017, la Métropole de Rouen va llançar un acord d’acció climàtica anomenat “Notre COP21” (“La nostra COP21”) per mitigar les emissions de CO2 de l’àrea urbana de la ciutat. Amb aquesta finalitat, es va crear un IPCC local, es va signar l’Acord de Rouen pel Clima i es va elaborar un pla d’acció. Aquest Pla Territorial de Clima, Aire i Energia (PCAET) conté un objectiu de reducció de GEH del 73% per al 2030.

Per aconseguir-ho, la Métropole de Rouen pot comptar amb l’ajuda dels seus ciutadans, des de científics fins a residents.

IPPC local: experiència local per implicar els ciutadans de Rouen

Per fer front al canvi climàtic, la Métropole de Rouen va construir el seu pla d’acció climàtica sobre bases científiques sòlides. Juntament amb el pacte de la COP local, es va crear un IPCC local, que comptava només amb acadèmics locals. Mitjançant un enfocament multidisciplinari (social i natural
ciència), pretenen generar coneixements sobre el canvi climàtic basats en el coneixement local.

Pel que fa a la participació ciutadana, l’IPCC local va liderar un estudi de psicologia social anomenat “Representacions i comportaments de les poblacions locals respecte al clima.
canvi” en un esforç per entendre quines palanques d’acció es podrien utilitzar per implicar la població local en aquest projecte. Una conclusió de l’estudi va ser que “pot ser més rellevant relacionar-se amb les persones a nivell d’efectes que de causes, i encara més si els efectes es discuteixen a nivell local”.

Obteniu més informació sobre la participació ciutadana a Rouen, les xifres clau i el finançament al nostre darrer cas d’estudi disponible en anglès i francès a la biblioteca en línia!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.