TROBADA D’ALCALDES I ALCALDESSES DE CATALUNYA 2019

0
556

“La d’alcalde és una feina de la que costa ‘més sortir que entrar'”
Josep Poblet
Alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona

“El món municipal ha de tenir una posició activa, ‘encara que sigui subsidiària’, en tres grans reptes de la ciutadania: la formació de les persones, la creació de llocs de treball i la cerca d’un habitatge”
Lluís Tejedor
Alcalde del Prat de Llobregat

“La feina dels batlles ha estat clau en els darrers 40 anys per a explicar els canvis i transformacions socials”
Xavier Amor
President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

“No hi ha res millor que poder dedicar uns anys de la pròpia vida al servei d’aquells que formen part del teu veïnat”
David Saldoni
President de l’Associació Catalana de Municipis (ACM)

“Ser alcalde és la millor feina del món”
Miquel Buch
Conseller d’Interior del Govern de CatalunyaAutor: Nacho Roca/Alcaldes.eu

TROBADA D’ALCALDES I ALCALDESSES DE CATALUNYA

Barcelona, 6 de maig de 2019

Homenatge a la política municipal

Miquel Buch: “La d’alcalde és la millor feina del món”

Acabant la legislatura, Alcaldes.eu agraeix la feina dels protagonistes del món municipal
El passat dilluns 6 de maig es va celebrar la tradicional
Trobada-Dinar d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya, que la plataforma transmèdia Alcaldes.eu organitza des de 2011, coincidint amb el final de les legislatures municipals, amb l’objectiu d’agrair i reconèixer la tasca realitzada pels batlles catalans.

El Born, Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, ha acollit un acte en què han participat més de 150 persones, comptant-hi alcaldes, alcaldesses, representants de la societat civil, empresaris i mitjans de comunicació, i en què també hi ha assistit el Conseller d’Interior, Miquel Buch i els presidents de l’ACM, David Saldoni, i de la FCM, Xavier Amor.

La jornada ha servit per agrair la “saviesa i intel·ligència”, “l’atenció i vigilància les 24h del dia” i el foment de la “pau i la convivència” dels alcaldes i alcaldesses del país, tal i com ha indicat Joan Sala, president del Consell Assessor d’Alcaldes.eu, en la presentació. En representació dels que han anunciat que abandonaran l’activitat política municipal en acabar la legislatura, han rebut reconeixement una dotzena de batlles de diverses poblacions. Concretament: Josep Poblet (Vila-seca i President de la Diputació de Tarragona), Miquel Arisa (Centelles), Josep Maria Corominas (Olot), Joan Costa (Rajadell), Marta Felip (Figueres), Andreu Francisco (Alella), Valentí Riera (Aguilar de Segarra), Teresa Padrós (Palau Solità i Plegamans), Mireia Solsona (Matadepera), Marc Prat (Ribes de Freser), Jordi San José (Sant Feliu de Llobregat) i Lluis Tejedor (El Prat de Llobregat).

En un emotiu torn de parlaments, Poblet ha destacat que, després de 32 anys d’exercir-la, la d’alcalde és una feina de la que costa “més sortir que entrar”, mentre que Tejedor ha aprofitat per reivindicar que el món municipal ha de tenir una posició activa, “encara que sigui subsidiària”, en tres grans reptes de la ciutadania: la formació de les persones, la creació de llocs de treball i la cerca d’un habitatge.

De la seva banda, Xavier Amor ha destacat que la feina dels batlles ha estat clau en els darrers 40 anys per a explicar els canvis i transformacions socials, mentre que David Saldoni ha dit que “no hi ha res millor que poder dedicar uns anys de la pròpia vida al servei d’aquells que formen part del teu veïnat”. A la fi, Miquel Buch ha volgut agrair la dedicació dels equips de govern municipal en l’atenció dels serveis als ciutadans i ha recordat que ell mateix va ser batlle abans de formar part del govern de la Generalitat. Ha valorat la d’alcalde com “la millor feina del món”. REPORTATGE FOTOGRÀFIC: Nacho Roca/alcaldes.eu

 

La notícia en altres mitjans:

Europapress
Agencia EFE
TV3 texto
TV3 migdia (12’04)
TV3 vespre (18’59)
RTVE (8’25)
La Vanguardia
El Periódico
El Punt Avui
Aldia.cat
Llobregat digital
ACM
FMC
Gente digital

Parlaments:

1. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca
2. Lluís Tejedor, Alcalde d’El Prat de Llobregat
3. Xavier Amor, president de la FMC
4.David Saldoni, president de l’ACM
5. Miquel Buch, conseller d’Interior del Govern de Catalunya

.
.
.
.
.
.
.
.

.
FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.