Uniu-vos als ‘Big Buyers for Climate and Environment’

0
151

Big Buyers for Climate and Environment és una iniciativa de la Comissió Europea per promoure la col·laboració entre els grans compradors públics en la implementació de la contractació pública estratègica per a solucions sostenibles. La contractació pública pot ser una eina clau per impulsar el desenvolupament de béns i serveis innovadors al mercat europeu. Treballant junts i posant en comú els seus recursos, les ciutats, els organismes centrals de compres i altres grans adjudicadors públics poden maximitzar el seu poder i el seu impacte en el mercat.

Establim grups de treball que se centren en una necessitat específica de contractació pública no satisfeta. Els grups es reuneixen regularment, tant en línia com en persona, i consten d’un nombre reduït d’organitzacions de compres públiques, com ara governs locals i regionals, organismes centrals de compres i altres agències públiques.

Mitjançant la participació en aquests grups, els participants es beneficien d’una sèrie d’activitats conjuntes:

  • Intercanvi de bones pràctiques amb companys de tota la UE
  • Dur a terme un compromís conjunt del mercat i compartir la intel·ligència del mercat
  • Informeu-vos de les darreres orientacions i desenvolupaments tècnics
  • Desenvolupament conjunt de criteris i estratègies de contractació
  • Reemborsament complet de les despeses de viatge per a totes les reunions físiques i visites tècniques

Ara iniciem la següent fase dels grans compradors, després de l’èxit del pilotatge de tres grups de treball entre el 2019 i el 2020.

En aquesta segona fase ens centrarem en:

  • Vehicles elèctrics de servei pesat: se centren en vehicles per a la recollida de residus, neteja i manteniment de carrers i la seva infraestructura de recàrrega
  • Zones de construcció de zero emissions: se centra en l’ús de maquinària de construcció sense emissions
  • Construcció circular: el focus encara no està determinat amb precisió. Els temes que es consideren són la construcció de carreteres circulars, l’ús de productes reciclats en la construcció i la renovació, el formigó baix en carboni i l’ús de plàstics en la construcció).
  • Assistència sanitària: centreu-vos en l’assistència digital, amb l’enfocament encara per determinar amb més precisió. Els temes que es consideren inclouen una millor recopilació / anàlisi de dades, sistemes integrats de gestió del flux de pacients, monitorització remota del pacient

La secretaria facilitarà la col·laboració i, en cas que sigui possible, també proporcionarà el reemborsament del viatge i allotjament de reunions presencials.

T’interessa unir-te? Contacteu amb info@bigbuyers.eu

Per obtenir més informació, consulteu www.bigbuyers.eu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.