Coronavirus: La UE destina 41 milions d’euros addicionals a la lluita contra la pandèmia

0
617

La UE aportarà 41 milions d’euros per ajudar els països de renda baixa i mitjana que s’enfronten a una crisi sanitària, humanitària i socioeconòmica sense precedents per la persistència de la pandèmia de COVID-19, unida a l’desequilibri en el subministrament de vacunes.

Per ajudar els països d’Amèrica Llatina i el Carib, Orient Mitjà i Àsia a fer front a les conseqüències de la pandèmia, la UE ha assignat 31 milions d’euros per a, entre altres coses, l’assistència sanitària a les poblacions vulnerables, el suport a la gestió dels casos de COVID-19 i el reforç de la capacitat de recuperació dels sistemes sanitaris locals amb vista a futures onades. A més, s’han assignat 10 milions d’euros per donar suport a Fons d’Emergència de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) en el lliurament de vacunes als infants en el marc de l’amortidor humanitari COVAX.

El Comissari de Gestió de Crisi, Janez Lenarčič, ha declarat: “La UE ha liderat la resposta multilateral contra la pandèmia de coronavirus, de diverses maneres. L’Equip Europa és un dels principals contribuents a l’COVAX, que treballa per garantir que cap país es quedi enrere. a través del mecanisme de repartiment de vacunes de la UE, cada setmana es subministren desenes de milers de dosis de vacunes als que les necessiten en els països d’ingressos baixos i mitjans. El finançament ajudarà a fer front a les repercussions immediates de la COVID-19, fins i tot per a comunitats vulnerables com els refugiats rohingya a Bangladesh i les poblacions indígenes d’Amèrica Llatina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.