COVID-19: la Comissió autoritza una vacuna adaptada contra la COVID-19 per a les campanyes de vacunació de tardor dels Estats membres

0
2199

La Comissió ha autoritzat la vacuna contra la COVID-19 adaptada a Comirnaty XBB.1.5, desenvolupada per BioNTech-Pfizer. Aquesta vacuna suposa una altra fita important en la lluita contra la malaltia. És la tercera adaptació d’aquesta vacuna per respondre a les noves variants de la COVID-19.

La vacuna està autoritzada per a adults, nens i nadons a partir de 6 mesos. D’acord amb les recomanacions anteriors de l’EMA i el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC), els adults i els nens a partir de 5 anys que requereixin vacunació haurien de rebre una dosi única, independentment del seu historial de vacunació contra la COVID-19.

L’autorització arriba després d’una rigorosa avaluació per part de l’Agència Europea del Medicament, sota el mecanisme d’avaluació accelerada. La Comissió va autoritzar aquesta vacuna adaptada mitjançant un procediment accelerat per permetre als Estats membres preparar-se a temps per a les seves campanyes de vacunació tardor-hivern.

Rerefons

Amb la nostra estratègia de vacunes de la UE, la Comissió continua garantint que els estats membres tinguin accés a les últimes vacunes autoritzades contra la COVID-19 en les quantitats necessàries per protegir les parts vulnerables de la seva població i fer front a l’evolució epidemiològica del virus.

D’acord amb la declaració de l’ECDC-EMA sobre l’actualització de la composició de les vacunes contra la COVID-19 per a noves variants del virus SARS-CoV-2, BioNTech-Pfizer ha adaptat la seva vacuna contra la COVID-19 per orientar-se a la soca SARS-CoV-2 Omicron XBB.1.5. També s’espera que la vacuna adaptada augmenti l’amplitud de la immunitat contra les variants dominants i emergents actuals.

La modificació del contracte amb BioNTech-Pfizer signada el maig de 2023 garanteix que els Estats membres continuïn tenint accés a vacunes adaptades a les noves variants de la COVID-19 en els propers anys.

Dono la benvinguda a aquesta autorització molt oportuna de la vacuna actualitzada contra la COVID, que s’orientarà a variants emergents i de propagació. La COVID-19 circularà paral·lelament a la grip estacional durant la propera temporada de tardor i hivern, i hem d’estar preparats. Aquesta potencial doble amenaça augmentarà el risc de les persones vulnerables i augmentarà la pressió sobre els hospitals i els treballadors sanitaris. La vacunació és la nostra eina més eficaç contra tots dos virus i, per tant, animo a tots els aptes, especialment als més vulnerables, a seguir les recomanacions científiques i a vacunar-se el més aviat possible.

Stella Kyriakides, Comissionada de Salut i Seguretat Alimentària – 31/08/2023

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.