TÀRREGA • Urgell

El Galacticat de Tàrrega arriba a la seva novena edició amb la bruixeria com a teló de fons

0
3685

La Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent se celebrarà entre el 15 i 21 d’agost als Cinemes Majèstic i als carrers de la capital de l’Urgell

El certamen també acollirà per primera vegada una trobada entre nous talents i productores i distribuïdores del món del cinema

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva novena edició. Els Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l’Urgell acolliran la projecció de més de 130 curts i llargmetratges, entre els dies 15 i 21 d’agost. Com ja és costum, el certamen tindrà un leitmotiv al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, en concret, serà la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l’esoterisme i la seva relació amb la natura.

Aquesta, però, no serà l’única novetat d’una edició on l’organització busca fer un pas endavant que consolidi el Galacticat com un dels referents dins el circuit de festivals estatal. Enguany, Tàrrega també acollirà per primera vegada una “trobada de talent”: una reunió on directors i guionistes presentaran els seus primers projectes a productores i distribuïdores del món del cinema per mirar de tirar-los endavant. El Galacticat organitza aquesta nova activitat de la mà del productor Jaime Arnaiz i amb la col·laboració de l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).

Durant els mesos de maig i juny s’obrirà un període de recepció de projectes, dels quals en seran seleccionats els finalistes que portaran la seva proposta al Galacticat. El concurs està obert a llargmetratges, curts i sèries. Amb aquesta trobada de talent, l’objectiu de l’organització és que Tàrrega esdevingui un punt de trobada per la indústria nacional i, alhora, reivindicar Ponent com un escenari per futures produccions.

Aquestes novetats han estat presentades en una roda de premsa aquest dijous 17 de febrer als Cinemes Majèstic de Tàrrega, on també s’ha presentat el cartell i la imatge de la 9a edició, la qual ha anat a càrrec de l’artista barceloní Jalón de Aquiles.

En el marc de la roda de premsa, s’han projectat dos curtmetratges que han estat premiats en festivals internacionals i que es projectaran a la secció de curtmetratges del festival: Shiny New World i Hunger. El primer és un curtmetratge holandès del director Jan Van Gorkum i ja ha estat guardonat en diversos festivals internacionals com el Dark Arts Film Festival dels Països Baixos o el Razor Reel Flanders Film Festival 2021 del Canadà, on ha rebut premis tant per la direcció, com pels seus efectes especials. Pel que fa a Hunger, es tracta d’un curtmetratge de terror del director mexicà Carlos Meléndez, el qual ja compta amb una llarga carrera al seu país i fins i tot ha arribat al mercat estatunidenc amb les seves anteriors pel·lícules. Ara arriba a Tàrrega amb aquest curt que ell defineix com “un conte de realisme màgic”, on s’hi veuen els estralls de la gana i la misèria del seu país.

Incorpora la Secció Documental a la seva programació

Pel que fa a la programació, es projectaran prop de 80 curtmetratges i una cinquantena de llargmetratges, entre els quals també hi haurà documentals, ja que una de les novetats d’enguany és que el Galacticat incorpora la Secció oficial de Documental amb el seu guardó corresponent, el qual se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges i les Seccions oficials de Curtmetratges. A banda, cal recordar que el certamen té les seccions paral·leles Clàssics, AMP (en col·laboració amb la prestigiosa distribuïdora AMP) i la secció Focus.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.