El programa Erasmus fa 30 anys i la Comissió Europea ho vol commemorar amb una aplicació pensada per als mòbils

0
183

14.06.17

La UE celebra els 30 anys del programa Erasmus. Gràcies al programa Erasmus i al programa Erasmus+ fins ara han pogut fer estades a l’estranger 9 milions de persones. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, encapçalaran divendres al Parlament Europeu d’Estrasburg la celebració del 30è aniversari del programa Erasmus. Aprofitant l’avinentesa, la Comissió vol engegar una nova aplicació mòbil del programa Erasmus+ adreçada a estudiants, alumnes de formació professional i altres que els facilitarà la participació en el programa Erasmus+.
 
«Cada euro que invertim en el programa Erasmus+ és una inversió en el futur dels joves i de la nostra idea d’Europa. No m’imagino a ningú més mereixedor de les nostres inversions que els qui seran els futurs líders de la nostra societat. Precisament ara que commemorem el fet que ja hagin fet un Erasmus 9 milions de persones, ens toca ser nou vegades més ambiciosos», ha declarat el president Jean-Claude Juncker.
 
«Cada intercanvi Erasmus+ suposa una experiència vital, professional i personal extremadament enriquidora. Aquests 30 anys de mobilitat i cooperació han regalat a Europa una generació de 9 milions de persones emprenedores i lliures de prejudicis que conformaran el futur de la nostra societat. Ara aquesta nova aplicació mòbil encara acostarà més Europa als joves d’arreu del món», ha declarat també el comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esports, Tibor Navracsics.
 
Entre el 2014 i el 2020 el programa Erasmus+ donarà suport a més de 4 milions de persones perquè puguin estudiar, formar-se i fer activitats de voluntariat a l’estranger. A més, l’aplicació mòbil que avui presentem suposa una millora molt important, que orientarà estudiants, alumnes de formació professional i joves en general tot al llarg de la seva experiència Erasmus+ i en farà un programa més inclusiu i més accessible per a tothom. La Comissió s’ha compromès fermament a tirar endavant el programa d’Erasmus+ més enllà del 2020 en col·laboració amb la generació Erasmus+ per millorar-lo i fer que arribi cada vegada a un nombre més gran de joves.
 
 
L’aplicació mòbil del programa Erasmus+ permetrà als participants:
  • fer un seguiment de la seva participació en les diferents etapes administratives abans, durant i després de la seva estada a l’estranger; amb aquesta aplicació els estudiants també podran acceptar i signar en línia els acords amb les universitats d’origen i d’acollida;
  • compartir consells per ajudar altres estudiants a integrar-se més ràpidament en el nou entorn local que hagin triat;
  • millorar les seves competències lingüístiques mitjançant un enllaç directe a la plataforma de suport lingüístic en línia d’Erasmus+, que ofereix cursos en línia i assessorament interactiu en directe.
 
La primera versió de l’aplicació ja està disponible per a iOS i Android i s’anirà ampliant i actualitzant perquè la puguin fer servir cada cop més participants i anar cobrint totes les necessitats futures de la generació Erasmus+.
 
D’ençà que es va inaugurar el programa Erasmus el 1987, ja han fet una estada a l’estranger més de 9 milions de persones. A la celebració d’avui a Estrasburg els presidents del Parlament Europeu i de la Comissió Europea atorgaran un premi simbòlic al participant número 9 milions a trenta-tres representants de la generació Erasmus+, un per cadascun dels països europeus que hi participen. La cerimònia anirà seguida de diversos debats sobre el futur del programa Erasmus+ més enllà del 2020 en els quals participaran joves, organitzacions i estudiants d’Erasmus+, ONG, membres del Parlament Europeu i membres actuals i antics de la Comissió Europea, inclosos sobretot els responsables de la creació del primer programa Erasmus.
 
Rerefons
 
Des de la seva creació el 1987, quan hi van començar a participar onze països i 3 200 estudiants, Erasmus i els seus programes successors han permès que 9 milions de persones hagin pogut estudiar, formar-se, fer activitats de voluntariat o adquirir experiència professional a l’estranger. El programa Erasmus+ es va engegar el 2014 integrant en un sol programa europeu totes les activitats en matèria d’educació, formació, joventut i esports. Actualment hi participen trenta-tres països europeus (els vint-i-vuit estats membres de la UE més Turquia, l’antiga República iugoslava de Macedònia, Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i en menys de 3 anys ja s’hi han apuntat més de 2 milions de persones.
 
Per involucrar la generació Erasmus+ en la configuració futura del programa, la Comissió ha creat el punt de trobada en línia de la generació Erasmus+. Aquest web ofereix a joves i organitzacions l’oportunitat de participar en debats amb d’altres joves i experts en educació i formació, proposar temes, detectar problemes i proposar-hi solucions. La nova aplicació mòbil encara ho farà tot més fàcil.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.