Els premis europeus Capital Verda i Fulla Verda s’atorguen a signants del Pacte

0
128

El premi Europeu de la Capital Verda per al 2021 va ser atorgat el dia 20 de juny a Lahti durant una cerimònia celebrada a l’actual Capital Verda, Oslo. Els dos premis Fulla Verda 2021 premien els ambiciosos plans de les ciutats del Pacte de Limerick i Mechelen.
 
 El premi European Capital Verda té com a objectiu reconèixer els èxits mediambientals de les ciutats europees i inspirar a altres persones a prendre mesures positives per fer que les seves ciutats siguin aptes per a la vida. Els premis europeus de Fulla Verda s’atorguen a pobles i ciutats entre 20.000 i 100.000 habitants per les seves polítiques climàtiques destacades i el seu potencial com a ambaixadors cap a ciutats "més petites".
 
 Estem orgullosos de recordar que els onze anteriors guanyadors del Premi a la Capital Verda europeus fins ara són també signants del Pacte: Estocolm, Hamburg, Vitòria-Gasteiz, Nantes, Copenhaguen, Bristol, Ljubljana, Essen, Nijmegen, Oslo i Lisboa.
 
També és important aprofitar l’ocasió per felicitar els altres tres finalistes per l’esforç climàtic que els han portat a aquesta etapa: Estrasburg i Lille per Capital Verda i Lappeenranta per Fulla Verda.
 
 La visió central de l’estratègia de la ciutat de Lahti per al 2018 s’anomena "Ciutat mediambiental audaç". La ciutat és pionera en la qualitat de l’aire, ja que va establir un pla de qualitat de l’aire el 1997, que ha provocat una important caiguda de les emissions des de llavors. També té una visió clara del creixement verd i de la ecoinnovació. Els projectes de Lake Vesijärvi i Grassroot, per exemple, promouen la reutilització i compartir els espais públics a la ciutat, permetent llogar-los. Aquest tipus d’idees provocatives poden conduir a nous projectes emocionants amb forta implicació ciutadana.
 
La ciutat ofereix als seus habitants la possibilitat de gaudir de la natura de moltes maneres diferents, el 99% de la gent viu a menys de 300 metres d’una zona urbana verda. Lahti va demostrar un sistema de residus d’alta qualitat, amb una selecció impressionant d’infraestructures de tractament que donava servei a la ciutat, incloent la gasificació de biogàs, una central elèctrica i plantes de classificació. La ciutat té instal·lacions situades de tal manera que intercanvien recursos energètics i materials en una relació simbiòtica. En general, el jurat va insistir a donar crèdit a Lahti per la seva exitosa col·laboració público-privada amb empreses locals en l’establiment del pla.

Enllaços d’interès: 

*A text from ‘the Covenant of Mayors’

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.