Esmorzars alcaldes.eu – “La transformació digital: el repte dels municipis de Catalunya”

0
3377

21 d’abril de 2023
9:30 hores
CITILAB
Plaça de Can Surís, s/n
08940, Cornellà, Barcelona


Per assistir al col·loqui és necessari inscriure’s prèviament

Confirmacions per estricte ordre d’arribada

Persona de contacte: Silvia Niñerola / Sílvia Sánchez
esmorzars@alcaldes.eu
Tel: 93 339 08 12 / 667 665 866

Ponents confirmats:
Sr. Andreu Francisco, Director general de Localret
Il·lma. Sra. Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat
Il·lm. Sr. Mario Urrea, president de l’Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses

La dècada dels 20 està marcada per una multitud de processos de canvi. Cada dia veiem profundes sacsejades en matèria social i política, en preceptes filosòfics i en sistemes de gestió. I, també, cada dia som més conscients de la necessitat de transformar el model productiu, la relació amb el medi ambient i l’accés a les tecnologies.

Un dels nous paradigmes és que la prosperitat dels territoris guarda relació directa amb la qualitat de les seves connexions digitals. Un país on abunden els accessos a una Internet de qualitat té més possibilitats de millorar en el terreny econòmic, social i sanitari. A la inversa, els territoris menys connectats corren el risc de quedar-se sense els beneficis del progrés.

Però també cal distribució territorial dels accessos. I els ajuntaments juguen un paper clau en aquest aspecte. Primer, perquè són peça necessària de l’Administració que la fa possible. I, segon, perquè ells mateixos han de fer front a una transformació digital dels seus serveis, que no sempre és fàcil: impediments tècnics, manca de recursos econòmics o humans, manca de coneixement, etcètera, poden fer endarrerir el procés.

El repte de la transformació digital dels municipis de Catalunya és ineludible. I cal que els ajuntaments el prioritzin, anant de la mà de les Administracions. En aquest sentit, el Consorci Localret ha elaborat una agenda digital dels municipis de Catalunya sobre com han d’avançar els pobles i ciutats del país en l’àmbit digital en els propers anys. L’agenda és resultat d’una reflexió comuna i compartida amb els municipis.

Juntament amb Localret, alcaldes.eu usconvida a reflexionar sobre com fer front a aquest gran repte. A dimensionar les dificultats i a definir maneres de resoldre-les. A aprendre sobre casos d’èxit i a entendre el potencial benefici d’una connectivitat de qualitat per a tot el país. Comptarem amb representants dels diversos nivells de l’Administració competents per trobar respostes i exemples pràctics.

En què consisteix l’agenda digital dels municipis de Catalunya?

De quina manera aquesta agenda pot orientar els ajuntaments del país?

Quins reptes trobem en la transformació digital dels municipis? Quins trobem a les grans ciutats i quins als pobles més petits?

Quins potencials beneficis econòmics, socials i de qualsevol ordre té la transformació digital del país?

Quin és l’estat de situació?

Què podem aprendre dels casos d’èxit, com, també, de les dificultats viscudes fins ara?

Objectiu

En el marc d’un important procés de transformació digital del país, eines com l’agenda digital dels municipis de Catalunya poden representar un abans i un després. El col·loqui servirà per presentar-la i trobar respostes als reptes presentats.

Veure fulletó del col·loqui

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és una plataforma transmèdia dedicada a promoure el debat sobre l’àmbit municipal i a oferir entrevistes i perfils als seus gestors. Un aparador informatiu
que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb
les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.