SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

L’Ajuntament de Sant Cugat se suma al manifest de suport a les ADF i en reclama la seva regulació

0
663

A través d’una Declaració de la Junta de Portaves ratificada en un ple en què també s’han aprovat quatre mocions, tres d’elles institucionals

El ple municipal del mes de maig ha aprovat una Declaració de la Junta de Portaveus per mostrar l’adhesió de l’Ajuntament al manifest de suport a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), unes entitats formades per voluntaris i presents a 670 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Sant Cugat.

El text posa en valor la feina feta en la prevenció i extinció d’incendis així com la col·laboració en altres emergències. Davant la manca d’una regulació oficial de les ADF, l’acord reclama a les administracions públiques que “es redacti una llei o decret de regulació de les ADFs, les Federacions i el Secretariat” i que es contempli entre d’altres accions l’actualització dels models d’estatuts o el paper de les ADFs als incendis forestals i altres emergències (ventades, nevades, aiguats…).

Quatre mocions aprovades al ple de maig

  • Moció institucional per a la preservació i millora del Parc Natural de Collserola: l’acord insta la Diputació de Barcelona, l’AMB i el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat “a donar suport al desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNAT)” i també reclama que aportin la part corresponent d’inversions i manteniment “per l’adequat desenvolupament del PEPNAT”.
  • Moció institucional per sol·licitar la millora de les parades d’autobús urbà i interurbà del municipi: es reclama realitzar un informe sobre totes les parades actualment existents a la xarxa d’autobusos urbans i interurbans “identificant la carència existent en matèria de marquesines, estat o manteniment, equipaments d’il·luminació, panells informatius, entre d’altres” amb l’objectiu de plantejar les solucions “adequades, actualitzar i millorar el conjunt de parades d’autobusos”.
  • Moció institucional per avançar cap a la igualtat de les persones LGBTIQ+: el text inclou la declaració de Sant Cugat com a municipi defensor de la diversitat sexoafectiva i de gènere i s’adhereix a la commemoració que les entitats i institucions del nostre país i ciutat celebraran en motiu del 28 de juny, dia per l’alliberament o l’orgull de les persones LGTBIQ+. També es mostra el compromís de “treballar amb els col·lectius LGTBIQ+ de la ciutat per incloure un acte que vinculi el dia de l’orgull a la programació oficial de la Festa Major del municipi”.
  • Moció per afavorir la pràctica esportiva i la participació en les competicions dels menors estrangers no acompanyats: s’ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals excepte JuntsxSantCugat, que hi ha votat en contra. L’acord demana, entre d’altres accions, traslladar a la Generalitat de Catalunya i concretament a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) “que s’estableixi un tracte especial als infants i joves estrangers tutelats a l’hora d’establir i acreditar determinats requisits documentals, d’acord amb el fet que la funció de tutela del progenitor ha estat assumida per l’Administració”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.