28.08.12 – BARCELONA • Barcelonès

Rajoy i Mas es reuniran el 20 de setembre per tractar el pacte fiscal aprovat pel Parlament

0
93

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, es reuniran el pròxim 20 de setembre a la Moncloa per tractar el pacte fiscal aprovat pel Parlament el passat juliol. Així ho han confirmat a l’ACN fonts de la Moncloa i de la presidència de la Generalitat. La trobada arriba després que Mas i Rajoy s’hagin intercanviat cartes aquest estiu. Ahir va transcendir que el president de l’executiu espanyol li ha respost per carta a Mas que està disposat a estudiar el contingut de la proposta de pacte fiscal i també li ha reclamat ajuda per impulsar Espanya a Europa, en un moment econòmic delicat.
 
Nou dies després de la Diada, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reuniran per primera vegada amb la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament sobre la taula. De fet, Rajoy ja la coneix perquè Mas li va enviar per carta a principis d’agost i el president espanyol s’ha compromès a estudiar-la sense entrar, de moment, a valorar-ne el contingut. 
 
Tal com deia Rajoy en la seva carta de resposta datada del 10 d’agost però que no es va fer pública fins ahir, té intenció d’abordar altres qüestions d’actualitat en aquesta trobada i li ha demanat a Mas que ajudi a impulsar Espanya a nivell europeu, en un context econòmic complicat que situa l’estat espanyol al límit de demanar un rescat a la Unió Europea. 
 
L’última reunió entre Rajoy i Mas es va celebrar el passat 1 de febrer a la Moncloa. En aquella trobada el president de la Generalitat li va oferir col·laboració per sortir de la crisi, però va condicionar mantenir aquest suport al llarg del 2013 a l’actitud que tingui el govern espanyol amb el pacte fiscal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.