Unió Europea de la Salut: La Comissió signa un contracte d’adquisició conjunta de vacunes contra la COVID-19 amb HIPRA

0
1307

L’HERA, l’Autoritat de Preparació i Resposta davant d’Emergències Sanitàries de la Comissió Europea, ha signat un contracte marc d’adquisició conjunta amb l’empresa HIPRA HUMAN HEALTH per al subministrament de la seva vacuna proteica contra la COVID-19. A l’adquisició conjunta hi participen catorze Estats membres i països, que poden adquirir fins a 250 milions de dosis en el marc d’aquesta. Donat el nou augment de casos a Europa, aquest acord posarà ràpidament la vacuna de HIPRA a disposició dels països participants, tan aviat com la vacuna esmentada hagi rebut una avaluació positiva per part de l’Agència Europea de Medicaments.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, ha declarat el següent: «Davant l’augment de les infeccions per COVID-19 a Europa, hem de garantir la màxima preparació per als mesos de tardor i hivern. La vacuna de HIPRA afegeix una opció més que complementa la nostra àmplia cartera de vacunes per als nostres estats membres i ciutadans. És essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin en els propers mesos. Estem treballant incansablement per garantir la disponibilitat de vacunes per a tothom. Aquesta és la nostra Unió Europea de la Salut en acció: una Unió que es prepara amb temps i està a punt per actuar».

El contracte d’adquisició conjunta amb HIPRA complementa una cartera ja àmplia de vacunes aconseguides a través de l’Estratègia de Vacunes de la UE, inclosos els contractes signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax i Valneva. S’han aconseguit uns 4.200 milions de dosis en el marc de l’Estratègia de Vacunes de la UE. Aquesta cartera diversificada de vacunes garantirà que Europa segueixi estant ben preparada per a la vacunació contra la COVID-19, utilitzant vacunes que hagin demostrat ser segures i eficaces. Els països participants podrien decidir donar les vacunes a països de renda baixa i mitjana o redirigir-les a altres països europeus.

La vacuna bivalent de proteïna recombinant de HIPRA, que actualment és objecte de revisió contínua per part de l’Agència Europea de Medicaments, s’està desenvolupant com a dosi de reforç en persones prèviament immunitzades de 16 anys o més. La vacuna de HIPRA s’emmagatzema a una temperatura de refrigeració d’entre 2 i 8 °C, cosa que facilita l’emmagatzematge i la distribució a Europa ia tot el món.

Següents etapes

Actualment la vacuna contra la COVID-19 de HIPRA és objecte de revisió contínua per part de l’Agència Europea de Medicaments (EMA). Si la vacuna rep una autorització de comercialització, els països participants la podran adquirir a través del contracte marc vigent.

Context

L’HERA és un pilar clau de la Unió Europea de la Salut i un actiu fonamental per intensificar la resposta i la preparació de la UE davant d’emergències sanitàries. L’HERA es va crear el setembre del 2021 per substituir les solucions ad hoc a la gestió de pandèmies i la resposta a aquestes amb una estructura permanent que tingui eines i recursos adequats per planificar l’acció de la UE en cas d’emergències sanitàries.

L’Acord d’Adquisició Conjunta de la UE ofereix als trenta-sis països participants la possibilitat d’adquirir conjuntament contramesures mèdiques com a alternativa o complement a la contractació pública a nivell nacional. Anteriorment s’han fet contractes marc sobre opcions terapèutiques contra la COVID-19 amb Hoffmann-La Roche i GlaxoSmithKline Ltd, per a la compra d’anticossos monoclonals, així com amb Gilead, per a la compra d’un antiviral. L’HERA continua col·laborant estretament amb els països participants per determinar les prioritats de la contractació pública conjunta i posar-les en execució.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.