Els eurodiputats qüestionen si el nou pacte migratori suposarà un canvi real

0
217

25.9.20

El nou Pacte sobre Migració és insuficient per a la majoria dels grups de Parlament. Alguns eurodiputats demanen que la reubicació de refugiats sigui obligatòria, mentre que altres demanen una posició més ferma sobre les arribades irregulars
 
La comissió de Llibertats Civils ha mantingut aquest dijous un primer debat sobre les propostes de la Comissió amb el vicepresident Margaritis Schinas i la comissària Ylva Johansson. Alguns eurodiputats han considerat la iniciativa com “un pas endavant en la bona direcció” per ajudar els països en primera línia, i altres han admès que pot ser l’única via davant la posició de determinats Estats membres. Així mateix, tots han sol·licitat més informació sobre com s’aplicaria el pacte sobre el terreny.
 
 
Molts dels eurodiputats que han intervingut en el debat s’han referit a la situació a Lesbos, després de l’incendi en el camp de refugiats de Moria, i han preguntat si el nou reglament de prevenir que es repeteixin desastres humanitaris com aquest. De la mateixa manera, han qüestionat si es respectaran els drets fonamentals en els nous procediments en les fronteres, així com en la identificació i en la detenció dels sol·licitants d’asil. Diversos eurodiputats han lamentat que la Comissió no hagi eliminat el polèmic principi que figura en l’actual Reglament de Dublín que indica que el país de primera recepció s’ha d’encarregar de la sol·licitud d’asil.
 
Els països europeus que no vulguin reubicar refugiats en el seu territori tindrien l’opció de patrocinar devolucions d’aquells que no tinguin dret a quedar-se, davant la qual cosa els eurodiputats han preguntat que passarà si la majoria d’estats membres opta per aquesta opció. També s’han formulat qüestions sobre els mecanismes d’aplicació per assegurar que el nou reglament és aplicat de manera efectiva.
 
D’altra banda, alguns eurodiputats també s’han queixat que la cooperació amb tercers països no inclou l’establiment de centres de triatge ( ‘hotspots’) per processar les sol·licituds d’asil fora de territori europeu, i han insistit que la UE ha d’actuar amb més contundència contra els traficants.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.