LA UE destina 350.0000 euros a 7 empreses catalanes perquè duguin a terme els seus projectes innovadors

0
102

El programa SME instrument destinarà 5,9 milions d’euros en empreses de tota la UE en la darrera convocatòria
 
119 pimes europees de 24 països diferents han estat seleccionades per rebre fons europeus en la darrera convocatòria de l’SME instrument. Es tracta de la fase 1 d’aquest programa en el qual les empreses reben 50.000 euros per finançar els estudis de viabilitat de nous productes i serveis innovadors. Entre les empreses seleccionades n’hi ha 7 de catalanes (les podreu trobar en una taula a l’annex)
 
La Comissió Europea va rebre un total de 2.079 propostes en la convocatòria del passat sis de setembre. D’aquestes en va escollir 119 que estan duent a terme 117 projectes (hi ha pimes que s’uneixen per dur a terme un projecte comú).
La majoria de projectes seleccionats, 29, pertanyen al sector de les TIC. Els segueixen els sectors del transport amb 16 empreses seleccionades i de l’eficiència energètica amb 15. Espanya torna a ser el país que més èxit ha obtingut en aquesta convocatòria amb un total de 17 pimes seleccionades per rebre finançament. La segueixen Itàlia amb 14 i Alemanya i Suïssa amb 10 cadascuna.
 
Des del llançament del programa, el gener del 2014 un total de 2.422 pimes han rebut finançament de la fase 1 del programa SME Instrument.
El nou termini per presentar propostes a la fase 1 és el 7 de novembre del 2017.
 
Informació de fons
 
Amb un pressupost de 77.000 milions d’euros per set anys, Horitzó2020 és el principal programa d’innovació i recerca de la UE i preveu un finançament rècord per a petites i mitjanes empreses. Els capítols de ‘lideratge en tecnologies industrials’ i de ‘canvi social’ d’aquest programa compten amb prop de 9.000 milions d’euros per donar suport directe a les pimes a través de subvencions, incloses les de l’SME instrument. 
 
A través de l’SME Instrument, la Unió Europea vol finançar les petites empreses que siguin més innovadores i tinguin un alt potencial de creixement. L’instrument té un pressupost de prop de 3.000 milions per set anys i ofereix subvencions a través d’un procediment fàcil i simple per a estudis de viabilitat (fase 1) i demostracions de projectes (fase 2). Hi ha una tercera fase per a projectes avançats, que permet a les empreses beneficiar-se d’assessorament i d’altres serveis de suport.
 
El procés de sol·licitud i selecció és simple, però només els millors projectes poden comptar amb finançament. Els temes a finançar estan establerts al programa de treball d’Hortizó 2020 sobre innovació de les pimes. Hi poden participar totes les petites i mitjanes empreses amb seu a la UE o en països associats
 
Fase 1: concepció i viabilitat
 
Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50.000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.
Fase 2: demostració
 
Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d’euros per desenvolupar els seus projectes d’innovació i fer el pas al mercat: demostracions, assajos, projectes pilot…
 
Fase 3: comercialització
 
Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben subvenció de la UE.
 
 Taula amb les empreses catalanes seleccionades en la darrera convocatòria



 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.