Pacte d’Alcaldes, Smart Cities i Communities: Ciutats europees conduïnt la transició energètica

0
147

El dimecres passat (17 de juny), amb motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, organitzat per la Comissió Europea, les iniciatives del Pacte dels Alcaldes i Smart Cities & Communities varen organitzar un esdeveniment conjunt en el marc de la política d’alt nivell de la Conferència: “Ciutats europees conduïnt la transició energètica“.
 
L’esdeveniment volia mostrar el paper clau que tenen les ciutats -ja siguin grans o petites- en l’assoliment de la transició energètica.
 
La conferència va mostrar especialment els progressos realitzats en l’àmbit de la ciutat cap als objectius energètics i climàtics de la Unió Europea, sobre la base de les experiències i destacant el potencial de les iniciatives de baix a dalt, com el Pacte dels Alcaldes perquè la Unió d’Energia tingui èxit.
 
El Sr. Anders Almgren, alcalde de la ciutat sueca de Lund Pacte, va presentar els principals èxits i desafiaments de la ciutat i el seu compromís amb la reducció de les emissions de CO2 en un 50% per a l’any 2020. “A Lund, hem treballat molt en el sector del transport. Des de l’any 2010 l’ús dels cotxes ha anat disminuint, ciclisme ha augmentat i ara el 46% dels viatges a Lund són en bicicleta”, va dir el Sr. Almgren.
 
El Sr. Pierre Schellekens, Cap Adjunt del Gabinet d’Acció Climàtica i Energia, més representants de ciutats, comunitats, províncies i institucions nacionals, van compartir la seva experiència en un col·loqui. Van debatre sobre formes innovadores de coordinació de diverses iniciatives locals i varen abordar el futur del Pacte dels Alcaldes més enllà de 2020 i les sinergies amb altres iniciatives.
 
Katta Tutto, Membre del Comitè de les Regions i Relator de l’opinió sobre el futur del Pacte dels Alcaldes, va destacar la importància del Pacte dels Alcaldes i va recordar el seu èxit: “Els municipis del Pacte dels Alcaldes s’han compromès a reduir les emissions de CO2 en un 28% l’any 2020”.
*A text from the ‘Covenant of Mayors’

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.