L’Associació Catalana d’Universitats Públiques participa en un projecte europeu que ajudarà a mitigar els efectes del canvi climàtic en diverses regions europees

0
35

Vuit institucions europees, entre les quals es troba l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), participen en TeRRIFICA, un projecte finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea i que té per objectiu l’adaptació i la mitigació al canvi climàtic en diferents regions europees de Bielorússia, França, Alemanya, Polònia, Sèrbia i Espanya. 
 
El projecte durarà tres anys i mig i pretén influir en les polítiques d’adaptació i mitigació al canvi climàtic mitjançant un seguit d’accions de recerca i innovació responsables (RRI) i la co-creació de coneixement amb diferents actors clau.
 
A la primera trobada de TeRRIFICA (Territorial Responsible Research and Innovation fostering Innovative Climate Action), que es va celebrar els dies 4 i 5 de febrer a Bonn (Alemanya), els representants de les vuit institucions involucrades van compartir el seu rol en el projecte, enfocaments temàtics, definicions de continguts, estratègies d’implementació, participació dels actors clau, seguiment, validació, avaluació de la transferència de coneixement i un pla de comunicació i difusió, entre d’altres.
 
L’ACUP, a més de liderar la comunicació del projecte, s’encarregarà de coordinar el programa pilot que es realitzarà a l’àrea metropolitana de Barcelona. Hi participaran experts, diferents actors clau i grups d’investigadors de les universitats públiques catalanes.
 
Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides
 
TeRRIFICA s’alinea amb els Objectius de Desevolupament Sostenible de les Nacions Unides en tant que abordarà directament objectius específics de l’Agenda 2030 –l’educació, l’aigua i el sanejament, energies assequibles i netes, ciutats sostenibles, producció responsable i consum o l’acció climàtica.
 
Més informació
 
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.